2012. 08. 24-26. - ABKF Nyári Iaido Koryu Szeminárium

Az idei 11. belgiumi Nyári Iaido Koryu tábor a Jodo EB miatt egy héttel előbbre lett hozva. A tábor péntek este 8 órakor kezdődött a szokásos ZNKR Iaido gyakorlással dan fokozatnak megfelelően és mint mindig a vizsgára készülők külön csoportba TSUCHIYA sensei (7. Dan Kyoshi - Eishin Ryu) és Patrik Demuynck sensei(7. Dan Renshi - Tamiya Ryu) az 1.-3.Dan-ra és ODA sensei(8. Dan Hanshi - Eishin Ryu) pedig a 4.-5.Dan-ra készülőket készítették fel.

Szombaton mindenki a koryu-jának megfelelő csoportba gyakorolt. Én végig Tamiya Shinken Ryu-t gyakoroltam Katsumata senseiel (8. Dan Kyoshi - Tamiya Ryu), abból is csak nyitó és záró reiho-kat és az Omote no Maki (Első kötet) 11 katát. Érdekesség, hogy a sensei nagyon részletesen tanította a katákat, kitért a sarokpontokra és mesélt a katák eredetéről is. Pld. a 4. Mawari Kakari kata eredetileg nem Tamiya kata volt, hanem úgy nevezett rendőrségi kata és a sensei megtanította nekünk a Tamiya Ryu-s változatát, ami nem álló kata, hanem térdelős.

Vasárnap vizsga volt 1-5. danig. Itt Patrik sensei tanítványai közül többen sikeres dan vizsgát tettek. Ezúton is gratulálunk nekik. Előtte még a Katsumata sensei megmutatta nekünk és részletesen elemezte a Kura no Maki (Második kötet) legelső katáját. A tábor nagyon intenzív és hasznos volt. Nagyon jó volt ismét koryu-t tanulni és gyakorolni egy igazán nemzetközi csapatban. Idén először minden országból, ahol Patrik sensei tanítja a Tamiya Shinken Ryu-t, jöttek résztvevők.