VIII. Open Iaido Taikai Budakalászon

2015 április 24-26-án rendezték meg a budakalászi sportcsarnokban a 8. Magyar Nyílt Iaido Bajnokságot, ahol klubunkat három fővel képviseltük.

A pénteki szemináriumon Victor Cook (iaido 7. dan kyoshi) és Patrick Demuynck (iaido 7.dan renshi) vezetésével a ZNKR 12 formagyakorlatát tekintettük át. A résztvevőket fokozatuk szerint csoportokra osztották, Zsolt és én Patrik Sensei felügyelete mellett gyakorolhattuk a katákat. Minden formát 40-45 percen keresztül ismételtünk. Mialatt a tanárok felhívták a figyelmünknet hibáinkra, mindenkit személyre szóló tanácsokkal segítettek.

Szombaton rendezték meg az Országos Iaido Taikai egyéni versenyét. Zsolt és én a sandan-yondan kategória adminisztációját és időmérését végeztük, majd Vince Tibor klubtársunk a mukyu-nikyu kategóriában versenyzett. Az adminisztráció után következett a nidan csoport, ahol én is pályára léptem. Kemény küzelmek után, a csoportból másodikként továbjutottam az elődöntöbe, ahol sajnos kikaptam ellenfelemtől, így harmadik helyen, bronzéremmel fejeztem be az egyéni versenyt.

Vasárnap reggel Zsolttal csupán adminisztrációs feladatokra készüve érkeztünk meg Budakalászra, amikor Hábermajer Gábor Sensei megkérdezte, lenne-e kedvem beállni a Shinbukan2 csapatba, mivel egy versenyzőjuk váratlam okok miattl nem tudott eljönni. Természetesen azonnal igent mondtam a megtisztelő felkérésre. Sajnos a csoportunkból nem jutottunk tovább, azonban meglepetésemre a díjkiosztón kiszólítottak, és Fighting Spirit díjjat kaptam. Hurrá, ma sem térek haza üres kézzel!

A délutáni szabad gyakorláson Tibivel dolgoztunk még egy kicsit a választott katáin, majd a vizsga következett. Tibi teljesítette az elvárt szintet, és sikeresen levizsgázott nikyu fokozatra. Ez a hétvégi iaido esemény is kellemes és hasznos emlékeket hagyott bennünk, és ezekből merítve folytathatjuk a gyakorlást a jövőben.